Amy van de Belt

Thursday, 14 December 2017 13:19

Master informatie avond

Donderdag 14 december organiseert V.V.S. Uranymus een Master informatie avond. Deze avond hebben wij voor jullie 5 oud-studenten uitgenodigd die allemaal iets anders zijn gaan doen na hun studie. Van werken of Master tot zelfs een PhD!

Zij zullen in een paneldiscussie vertellen hoe het is om door te studeren na je HBO-opleiding, wat er allemaal bij komt kijken en wat deze studenten motiveert. Zij zullen alle vragen die jullie hebben beantwoorden.
Daarnaast proberen we de vraag te beantwoorden of je wel door moet (willen) studeren. Of is het misschien voordeliger om het bij je HBO te houden? Wat zijn je arbeidsperspectieven na je HBO opleiding en na een eventuele Master opleiding?

Het gaat dus niet om de inhoud van de verschillende masters, maar ervaringen van andere en nieuwe inzichten.

Hou het facebook evenement in de gaten voor updates over de oud-studenten die langskomen 

Tuesday, 05 September 2017 14:29

ALV + Bestuurswissel

Deze ALV hebben wij weer veel leuks en interessants voor de boeg. We zullen ons bezighouden met het beleid persoonsgegevens, begroting, penningen, contributievaststelling en het huishoudelijk regelement. Hierover hebben jullie ook al een mail gekregen! Verder zullen wij afscheid nemen van een paar leden van het bestuur Ontglipt (huidige bestuur). Kjeld, Amy, Ilse en Koen zullen aftreden en Lisanne, Cornelia, Kari en Nhi zullen het stokje overnemen. Daar willen jullie ook bij zijn toch?

Tuesday, 05 September 2017 14:27

Introfeest Uranymus

Het is weer die tijd, die tijd dat wij onze voetjes van de vloer mogen gooien in 't K-sjot voor ons jaarlijkse introductiefeest! Het feestje begint om 22:00 en de lichten zullen om 4:00 weer aan gaan, uiteraard onder begeleiding van onze huis DJ Benny! 

DUS: trek je mooiste dierenoutfit aan en gooi je voetjes van de vloer!

Kaartjes zijn te koop op de site: www.uranymus.nl of bij het bestuur! Voor leden is het kost het €3,-; voor niet-leden €4,-; deurverkoop is €5,-.

Zoals de traditie gaat, zullen alle introgroepjes van te voren samen eten.
Kom je naar dit feest in je mooie feutenshirt 2017, dan krijg je van ons één gratis drankje

Tuesday, 05 September 2017 14:21

Edureis bestemming

De educatie reis van dit jaar is in november al. Deze zal plaatsvinden in de week van 4 t/m 12 november!

Omdat wij als Educom niet kunnen kiezen waar we naartoe willen dit jaar hebben we besloten jullie te laten stemmen door middel van deze poll.

https://goo.gl/forms/zM6RbG16Ek1LHgzI2

 Stemmen kan tot zondag 10 september, want maandag 11 september zal na de ALV tijdens de borrel bekendgemaakt worden waar de reis naartoe gaat!

We hebben verschillende opties voor jullie uitgewerkt:
- Berlijn (Duitsland)
- Londen (Engeland)
- Gent + Leuven (België)
- Wenen (Oostenrijk)

Liefs,

De Educom

Thursday, 11 May 2017 10:42

Feest: Diep in de zee

Geef een man een vis en je voed hem voor een dag, geef de man een feest en hij voert de vissen voor de hele avond.

11 mei is de dag dat we naar grotere dieptes zinken dan we ooit hebben gedaan. Naar beneden zwemmen we tussen de vissen en reizen we naar Atlantis waar we drinken met Poseidon, dansen met Ariël en je mee laat gaan door de stromingen van het feest.

Kaartjes zijn op het moment vol in de verkoop. Kaartje nodig? Kom even langs in café Het7de of koop een kaartje op de Uranymus website!

Chris van Oevelen komt ons onder het genot van een biertje in Science Café Het7de vertellen over cel indentiteit en hoe we over een aantal jaar misschien wel organen op bestelling kunnen krijgen. (Doe mij maar zo'n extra lever!)

Wanneer: 3 mei
Waar: Café Het7de
Hoe laat: 17.00

extra informatie
Het thema is hoe we weefsel kunnen vervangen door zelfgemaakte weefsels, afkomstig van je eigen cellen. Het is bv mogelijk om huidcellen te reprogrammeren naar bepaalde stamcellen. Deze stamcellen worden gebruikt om hele weefsels te laten groeien, de zogenaamde organoids.
Hij zal een overzicht geven als ook de zin en onzin van deze techniek. Verder zal hij het verhaal doorspekken met wat persoonlijke ervaringen / anekdotes over hoe het is om in het buitenland te werken. (Hij heeft 4 jaar in New York en 7 jaar in Barcelona gewerkt).

Thursday, 13 April 2017 11:48

Matchingsdag

Vandaag is de 1e matchingsdag voor de nieuwe 1e jaars, Uranymus is natuurlijk aanwezig voor promotie van ons introductiekamp!

Nu maar hopen op veel inschrijvingen :)

Wednesday, 05 April 2017 13:02

"verrassingsactiviteit" @x!ecom

Het is weer tijd voor een @xiecom activiteit!

We zeggen nog niet wat we gaan doen, maar neem 19 april je zwemspullen mee ;)
Om 17.15 verzamelen we in Café Het7e zodat we samen (met het OV of met de fiets) naar zwembad Den Hommel kunnen. Of zorg er voor dat je om 18.00 uur bij het zwembad Den Hommel bent. 
Een leuk detail, de snackbar is open!
Prijs Lid € 3,50
Prijs niet-lid € 4,50

https://www.uranymus.nl/component/rseventspro/evenement/170-zwemmen

Tuesday, 14 March 2017 17:39

Studiedag

Lieve Leden,

We hebben slecht nieuws voor jullie.. Over 2 weken is het alweer tentamen periode!!

Omdat we weten dat het gaan studeren hiervoor erg moeilijk kan zijn, gaan we iets nieuws uitproberen. 
We gaan woensdag 22 maart samen studeren!

Van 11.00 tot 16.00 kan je (helaas wel op de Daltonlaan) langskomen om te studeren. Zo kan je elkaar vragen stellen en elkaar helpen met studeren.

Uranymus zorgt voor koffie, thee en wat lekkers voor tijdens het studeren.

 

Lokalen schema:

11.00-14.00 DL200-6.83

14.00-15.00 DL200-6.385

15.00-17.00 DL200-6.83

Alvast veel succes met studereren en tot dan!

Tuesday, 07 March 2017 15:54

Educatiereis: Krakau

Dit jaar gaat de Educatiereis van de Educatiecommissie naar: Krakau!
We vertrekken woensdag 24 mei en maandag 29 mei komen we vroeg in de ochtend weer terug. In Krakau gaan we o.a. naar het concentratiekamp Auschwitz en de zoutmijnen. Verder hebben we een city tour, genoeg vrije tijd en iedere avond een ander vrijwillig (feest)programma.
Voor leden kost het €175,- 
voor niet leden €190,-

Page 1 of 2