Hoe is het allemaal eigenlijk begonnen? De beginselen van Uranymus liggen in Amersfoort, waar de toenmalige Laboratoriumschool gevestigd was. Het begon allemaal bij het oprichtingsbestuur bestaande uit Henry van den Heuvel, Martin Schipper, Martin van Nus, Wilma Offermans, Bert Werkhoven en Robert de Brauwer. Na lobbywerkzaamheden en een middag statuten schrijven in het het Amersfoortse cafe 'Het Hoekje' werden de fundamenten voor Uranymus gelegd.

Op 29 juni 1981 namen Henry Lodewijk Alexander van den Heuvel en Lambertus Cornelis Ludovicus Werkhoven de geniale beslissing naar de notaris te stappen om een nieuwe studentenvereniging officieel leven in te blazen. Hiervoor zijn door de jaren heen velen hun dankbaar geweest. Natuurlijk is er sinds toen veel veranderd. Uranymus is gegroeid. De vereniging begon met slechts een klein aantal leden, maar naarmate de school groter werd, begon het ledenaantal van de vereniging ook te stijgen. Tegenwoordig schrijft ongeveer de helft van de eerstejaars studenten zich in als lid bij de vereniging.

Uranymus is verhuisd. De school is verhuisd. Toen de school rond 1990 verhuisde naar Utrecht is Uranymus natuurlijk meegegaan. Het pand aan de F.C. Donderstraat 65 heeft Uranymus voor lange tijd zijn thuis kunnen noemen. Maar er is ook nog het een en ander heen en weer verhuisd binnen het gebouw.
Eerst was er de poli op de derde verdieping. De bestuurskamer zat toen in het kleine naastgelegen torenkamertje. In 1997 werd de hele poli bestuurskamer, en verhuisde de poli naar de kelder. Dit was een duidelijke verbetering ten opzichte van de eerdere situatie.

In 2000 is werd de poli nog eens goed onder handen genomen, met een nog mooiere ruimte als resultaat. In 2002 mochten we het vijfjarig bestaan van deze poli vieren.
In de zomer van 2003 is de poli weer verhuisd. Door verschuivingen binnen de schoolorganisatie kwam er een grotere ruimte vrij tegenover de oude poli. Met financiële hulp van school is er een verbouwplan opgezet en met veel inzet en vooral plezier werd ook van deze ruimte een schitterende poli gemaakt. 

Uiteindelijk hebben wij in 2015 nogmaals moeten verhuizen naar de uithof en heeft Uranymus plaats genomen op de Heidelberglaan 7. De poli is met het verdriet van vele achterwegen gelaten en hiervoor in de plaats kwam science café Het7de dat wordt geleid door een stichtingsbestuur voortkomend uit leden van Uranymus en van Paramedus, waarmee wij totaan heden het gebouw van de Heidelberglaan 7 delen.