Dranken

Rate this item
(0 votes)
Door Wednesday, 29 April 2015 17:28

Bier
La Trappe is een biermerk van abdijbieren, gemaakt in een abdij in de buurt van Tilburg. De brouwer produceert exclusief speciaalbier (dus geen pilseners). De La Trappe Dubbel is naar mijn mening de lekkerste van La Trappe, en meteen ook het lekkerste dubbel bier op de markt.

Een heerlijke volle schuimkraag, smaak van karamel en afdronk die aan rijpe kersen doet denken. Al met al een heerlijk biertje om van te genieten, maar drink met mate want het is zwaar bier (7%) en kan inslaan als een moker mocht je te hard van stapel lopen.

Waar? Veel supermarkten en slijters.
Alcohol!? 7% 
Wa Kos Da? 1,29 per flesje van 0,33L, exclusief 10 cent statiegeld.
Didipunten: 57/69

Wijn
Naast de grote namen in witte wijn land (Chardonnay en Sauvignon Blanc) zijn er nog talloze andere wijnen van druifsoorten die een beetje ondergesneeuwd worden door deze twee giganten. De Gruner Veltliner, in deze recentie die van Winzerkeller Andau, is een opkomende druif uit Oostenrijk. Oostenrijk is niet het eerste land waar mensen aan denken bij wijn, maar er komen kwalitatief gezien alleen maar goede wijnen uit dat land. De Gruner Veltliner kenmerkt zich door een opvallende smaak van witte peper, met ondernoten van honing of citroen. Deze wijn smaakt uitermate goed bij pittig eten, zoals Aziatisch. De witte peper komt dan nog beter tot zijn recht.


Waar? Gall & Gall
Alcohol!? 12%
Wa Kos Da? € 7,99 per fles van 0,75L
Didipunten: 65/69

1232 times gelezen
More in this category: « SuitUP! Poli Redactiestoel »
Login to post comments