Zeilkamp 2015

Rate this item
(0 votes)
Door Saturday, 20 June 2015 22:00

Ik was zeven jaar toen ik voor het eerst in een zeilboot stapte. De eerste stap in de boot kan ik me niet meer herinneren wel weet ik nog dat ik sinds die eerste stap zeilen echt gigantisch kut vond. In die tijd heb ik echter 1 ding heel goed geleerd en dat was omslaan. Pas toen ik 13 of 14 was begon ik zeilen echt leuk te vinden want toen mochten we in de grote boten zeilen. Deze grote boten waren overigens kleiner dan de valken waar we op zeilden tijdens zeil kamp.

Nu vele jaren later mocht ik met mijn meer dan 16 jaar aan zeil ervaring laten zien hoe het moest! Wat denk je? Waait het zo hard op de eerste dag dat we op de fok moesten gaan zeilen. Voor de gene die niet weten wat dat is: het kleine zeiltje dat van voren zit. Uiteindelijk met veel moeite kwamen we in een klein haventje terecht waar we met zijn allen wat zijn gaan drinken om vervolgens weer terug te gaan naar de boerderij. Hoe deden we dit? Met een kut motortje tegen windkracht 7 of 8 in zeilen (ik ben nu stiekem heel erg aan het gniffelen omdat Word kut niet als een Nederlands woord beschouwd). Wat denk je dat er nu gebeurt? De motor valt uit! Benzine er in en hij doet het weer is wat je zou denken, nee dus.

 Dan maar terug zeilen naar de andere boten die ook problemen hadden. Toen heb ik iets geleerd: Noekie kan wel iets, ze heeft het namelijk voor elkaar om onze motor aan te krijgen. Hoe? Heel veel trekken (misschien heeft ze dat van Jan-Jaap geleerd). Uiteindelijk terug op de boerderij is er veel bier gedronken, zijn er veel spelletjes gespeeld en moesten we aangebrande macaroni eten die ik zelf best smerig vond.

Zondag was het dan eindelijk zo ver: we konden echt gaan zeilen. Wat denk je? Waait het niet te hard dan waait het wel weer eens zo zacht dat je niet fijn kan zeilen. Al om al heb ik meer plezier gehad aan het bier drinken dan aan het zeilen. Dus volgende keer beter!

Wat trouwens nog wel leuk is om te vermelden is dat we bijna door een sloep zijn overvaren omdat Tamara niet snapte dat naar links gaan naar links gaan was. Quote: 'Ja maar als jij zegt dat ik naar links moet weet ik niet of ik naar links moet of het stuur naar links moet doen!'.

1408 times gelezen

Latest from Lars Links

Login to post comments