Wintersport 2015

Rate this item
(1 Vote)
Door Friday, 19 June 2015 20:23 Last modified on Friday, 21 August 2015 22:07

Vrijdag en zaterdag: De busreis en eerste dag

Dit jaar was het zover, de bus en alle mensen waren op TIJD! Waarachtig bijzonder natuurlijk, zeker met al die Uranymussers. Alles werd snel ingeladen en wij werden gezeteld  bovenin de dubbeldekker, lekker vooraan.

Onze chauffeurs, Roy en Martijn de Topsjaufs, waren echt super chill. Ze draaiden meerdere verzoekjes van ons, maar dan moesten we wel nog even hun facebook pagina liken. Na het avondeten bij de Burger King alleen nog in Maastricht gestopt, waarna de lange zit naar Risoul begon. Helaas was het uit met de pret vlak nadat we in Luxemburg kwamen, aangezien we staande werden gehouden door de POLIZEI. Er werd een steekproef bij de bagage gehouden, waardoor we een beste tijd stil hebben gestaan. Gelukkig was er niets aan het handje omdat iedereen natuurlijk zijn gordel om had en geen drank aan t vervoeren was. Na de controle werd er een film aangezet genaamd “Friends with benefits”, maar dit had net zo goed “Lul dr op los tijdens de seks” kunnen zijn. Nadat dit misbaksel uitgedraaid was het alweer tijd voor een stop. Zoals altijd deed Thijs weer eens decadent. Na deze korte stop werd er doorgereden en ging iedereen slapen tot we nabij Risoul waren. Altijd leuk, met zo’n logge bus in de bergen en die Fransozen. Gelukkig waren we heelhuids aangekomen, dus de bagage kon in het depot gedumpt worden en met de mensen zonder 8-daagse passen werd het plan getrokken om te gaan zwemmen. Maar helaas zat het niet mee, het zwembad zat helemaal vol met lucht en niet met water, aangezien de eigenaar het voor gezien had gehouden. Daarom maar een terrasje gepakt met de veel te dure biertjes in de volle zon en gewacht tot we de appartementen in konden. Toen we eindelijk in het appartement was het eerste punt natuurlijk om de checklist te controleren. Schijnbaar moest er een Zwaard in ons huisje zijn, maar helaas was die niet mee, omdat “twee keer wintersport echt niet hoeft, een keer is genoeg”.4

Zondag: De tweede dag (1e paasdag)

De eerste dag kon het feest voor iedereen pas echt beginnen. Alle spullen waren gehaald en diegenen die moesten lessen stonden om half tien klaar bij de verzamelplaats. De rest ging er natuurlijk gelijk weer vandoor om te genieten van de sneeuw, die op dat moment nog redelijk was. Het weer was ook vandaag weer heerlijk, met een volle zon. Helaas was het ook de dag van het kantje-boarden. Hamburgerkoningin Léa brak haar pols tijdens een val en Renée kreeg het voor elkaar haar enkel te verzwikken, dus het was weer een drukte van jewelste in de wachtkamer van de EHBO. In de avond was er bij huisje 65 het briljante idee opgekomen om met zn zessen lekker te gaan badderen, dus dat stroomde over. Aangezien de Yeti eerder op de dag zwemkleding had uitgedeeld, liep de helft van de vrouwen + Thijs rond in zo’n bikini.wintersport 3wintersport 2

Maandag: De derde dag (en ook 2e paasdag)

Omdat het pasen was, moesten er natuurlijk eitjes verstopt worden. Een paar mensen hadden deze taak op zich genomen, hoewel het meer rondstrooien en weggooien van eitjes in de begroeiing was dan echt verstoppen (gaten maken in de piste met je skistok en daar eitjes in verstoppen telt niet). Er schenen zo’n 500 eitjes verstop te zijn, maar vanwege de zeer goede verstopkunsten van de eitjes waren er uiteindelijk maar ongeveer 100 gevonden. De rest heeft de verstopploeg weer op moeten halen en uit gedeeld. Naast het paaseieren verstoppen begon deze dag ook het gratis uur bier zuipen bij de Yeti, tussen 4 en 5 kon er gratis bier gehaald worden door ons.

Dinsdag: De vierde dag

Het heerlijke weer bleef aanhouden, maar helaas was er weinig sneeuwval waardoor de pistes slechter begonnen te worden. Ook werd de sneeuw aan het einde van de dag slush, dus keihard werken om nog beneden te komen. Daarnaast vroor het ’s nachts wel gewoon, waardoor je in de ochtend mooi keiharde pistes had. Verder werd er al lekker gefeest door Uranymussers beneden op het terras, maar het hele terras ging pas echt los toen er iemand met een koekenpan stond te swingen op het balkon. Dit was maar van korte duur, aangezien er ook nog eten gekookt moest worden, maar niemand had gedacht dat het uiteindelijk zo uit de hand kon lopen.

Woensdag: De vijfde dag (En de week doormidden dansen)

Voor het bier uur begon de pret, met (alweer) een koekenpan op het balkon. Dit keer werd er vanaf beneden ook geroepen om een shirt en broek uit, en met een heel balkon vol is er daar gedanst. Daarna was er ook nog iemand zo gek om in zn onderbroek beneden op het podium te gaan dansen, waarna hij de hele week herkend werd door alle belgische dames die er waren. In de avond was het Pool Party in de Yeti, met een echt opblaas zwembadje! En Uranymus zou Uranymus niet zijn als mensen er niet in gingen. Buiten was het heerlijk koud, dus iedereen liep te bibberen op de weg terug naar de appartementen, maar er kon met zijn allen gedoucht worden in kamer 25, waar ook gewoon mensen lagen te slapen. Hoe die niet wakker zijn geworden van het gezang onder de douche is een raadsel, zeker met die dunne franse wandjes.

Donderdag: De zesde dag

Nadat iedereen heerlijk had uitgeslapen en rustig ontbeten had weer de piste op gegaan. In de middag stukjes off-piste gedaan met een paar mensen, waarbij dit redelijk goed ging. Het waren dan ook wel makkelijkere pistes met nog redelijke sneeuwkwaliteit. In de avond was er het snakeslide evenement gepland. Alle deelnemers plus twee bestuurders gingen met een laatste lift naar boven om van de blauwe piste af te sleeën. Nu moet ik zeggen, het voelt echt super vreemd om zonder ski’s en boots in de lift te zitten, zeker als je een sleetje op je schoot hebt. En dan moet je bovenaan uitstappen door het hellinkje af te rennen. Er is gelukkig niemand op zn bek gegaan. De sleetjes werden aan elkaar gekoppeld en we verdeelden ons over de twee snakes. Op naar beneden, en hard dat we gingen. De bestuurder zorgde ervoor dat de snake dubbel ging, dus dat de bestuurder de achterste kon high-fiven. Na het eerste stuk gehad te hebben (waarbij er al gelijk mensen uit de slee vielen) kreeg iemand bij mij in de slee het voor elkaar om de helft van de sleetjes op zn kop te draaien, en alle personen eruit te laten donderen. Daarna werd er een wedstrijdje gehouden tussen de bestuurders, wie de meeste Uranymussers uit de slee kon laten vallen, wat uiteindelijk de andere bestuurder gelukt is.

Vrijdag: De zevende dag

Deze een-na-laatste dag was nog behoorlijk druk, aangezien alle aanwezige drank nog opgedronken moest worden. Jammer genoeg was hier geen rekening mee gehouden, waardoor alle mixdranken op waren en overgestapt moest worden op het studentenalternatief, water. Wat nog verrassend goed werkte, citroen-anijs water is best lekker. Met het kingzen en stef stuntpiloten is behoorlijk wat drank gedronken, en als er nog twee dames een fles Jägermeister soldaat maken kom je er wel doorheen. Een voordeel, de volgende dag vielen ze wel soepeltjes door het bloedniveau in hun alcohol.

Zaterdag: De achtste dag en terugreis

Op de laatste dag moest iedereen om 10 uur het appartement uit, waarna er met bijna de hele groep de dag is doorgebracht op de piste. Er werd een spelletje Capture the Flag geprobeerd, maar diegene die de vlag had racete voor iedereen uit.  Dit was een enorm succes, maar rond drieën hadden de meeste mensen het alweer gezien, ook omdat de sneeuw steeds slechter werd. Daarnaast moest rekening gehouden worden met de openingstijden van het bagagedepot, aangezien er ook nog schoenen/spullen gewisseld moesten worden. Na een zeer goede hamburger naar binnen gewerkt te hebben was het alweer tijd om naar de bus te gaan. Helaas waren er andere chauffeurs, welke iets minder chill waren als op de heenreis. We moesten per se op stoelnummers 30 tot 48 gaan zitten, maar als ze hadden opgelet hadden ze gemerkt dat de busombouwers de nummering niet al te nauw hadden genomen en alles door elkaar zat. Hierdoor werd ze iets chiller en konden we met zn allen bijna achterin de bus gaan zitten. De terugreis ging eerst een heel stuk binnendoor voordat we eindelijk op de snelweg zaten, het duurde in ieder geval langer als op de heenweg. De film Hot Tub Time Machine (aanrader) werd aangezet, en hoewel ik het maar half gevolgd heb was het een enorm goede film.

Groetjes van een winter sporter!

 

Login to post comments